Sådan kan du finansiere din uddannelse og kurser

Har du ambitioner og drømmer om at videreuddanne dig med kurser og private uddannelser, hvor der er et deltagergebyr? Det kunne for eksempel være en MBA, en licens eller et intenst kursus inden for dit ekspertområde. Disse kurser er som regel ikke billige, og de kræver nogle penge. Er du ny i erhvervslivet og vil bruge kurset på at komme op ad karrierestigen, er din løn sikkert ikke den højeste. Måske tænker du langsigtet og er stadig i gang med din uddannelse. Så har du nogle forrygende muligheder. Her får du nogle gode råd til, hvordan du kan finansiere ”private” kurser og uddannelser.

Begynd at spare op

Det første du bør gøre uanset hvad, er at finde frem til, hvor mange penge du skal bruge. Lav her efter et budget over dine udgifter og indtægter og find dit til rådighedsbeløb. Hvor meget vil du kunne spare sammen, hvor hurtigt? Så kan du få en realistisk antagelse af, hvornår du ville have penge nok. Det er ganske enkelt. Uanset hvor lidt du kan spare op, batter det alt sammen i sidste ende, også selvom du låner penge til din uddannelse. Så skal du blot låne det mindre, og det betyder færre udgifter i renter.

Tag et kviklån

Har du i forvejen en stabil indkomst og et fint til rådighedsbeløb men har måske ikke den største opsparing, så kan et lån være en idé. Her kan et kviklån være en mulighed. Du skal dog blot være opmærksom på, at renterne godt kan være høje og gebyrerne. Har du pengene til det, bør du prioritere at betale af hurtigst muligt, så renterne bliver færre. Dog skal du også se din uddannelse som en langsigtet investering, der på sigt vil kunne hæve din løn og så burde det faste afdrag til et lån være peanuts.

Vil din arbejdsplads finansiere lidt?

Hvis du allerede nu er i arbejde, kan du med rette spørge dem, og de vil finansiere hele eller dele af kurset. Er de skeptiske og vil ikke finansiere det, kan du jo foreslå dem, at du gerne selv vil betale noget af det. Måske kan i finde en fin aftale, hvor i deles om udgiften. De får jo med al sandsynlighed en markant dygtigere medarbejder hjem fra uddannelse eller kursus.

Spar op med SU-lån

Et SU lån kan du tage, mens du er på SU. Det er et billigt lån med meget fordelagtige renter. Ved du allerede nu, at der er et kursus eller en uddannelse, som du gerne vil på, så kan du begynde at spare sammen allerede nu. Det gode ved SU-lånet er, at du ikke skal betale af på det med det samme, og derfor kan du jo spare pengene sammen, indtil du skal på kursus.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *